tisdag 15 juni 2010

Recept Macarons


Macarons

100 g skållade mandlar
100-110 g äggvitor (ca 3 st rumstempererade)
200 g florsocker
4-5 msk socker

1. Finnal den skållade mandeln och sila mandeln så att de stora bitarna försvinner. Blanda med florsockret.
2. Vispa äggvitan med elvist eller assistent. När den börjar skumma, tillsätt socker 1 msk i taget. Fortsätt vispa tills den är tjock och glansig.
3. Häll försiktigt i mandelblandningen i marängen och blanda. Blanda ev. i karamellfärg.
4. Fyll en spritspåse med en rund tyll och spritsa ut små runda klickar på bakplåtspapper. Låt dem vila i 30-60 min, de ska bilda ett skinn på toppen.
5. Värm ugnen till 150 grader och grädda de i ugnen ca 8-10 min. Låt dem svalna och fyll med valfri fyllning.

2 kommentarer:

  1. Hur många blir det av det receptet (hur många fyllda)?
    Kram Erika

    SvaraRadera
  2. Jag glömde faktiskt räkna men det blev två plåtar, kanske 20 st fyllda men jag vet inte exakt.
    Kram Karin

    SvaraRadera